Nu bär det iväg..

Nu bär det snart iväg till valbo där jag faktiskt ska jobba. Det ska bli roligt att komma tillbaka och gästspela lite på min förra arbetsplats.. Efter det är det raka vägen till Axmar för där väntas det kräftskiva!...

sup & svälj trevlig helg!




Puss fian!

det blev en hel del..

Shopping dagen bjöd på många välbehövliga (?) plagg. I början var det seg att gå & kolla på kläder, inget satt som det skulle och allt såg tråkigt ut i mina ögon.. Men efter 1 timma så hade shoppingbegäret vaknat till liv och med mig hem fick det följa, 2 t-shirtar, 1 tröja, 1 tjocktröja & en jackliknande sak.

Ikväll blev det kräftskive-planering. Här ska det lekas lekar & drickas sprit i massor.. Hoppas vädret är lika topp som vi är.

Denna vecka blir en mördar-vecka på jobbet. Har tackat ja till att jobba heldagar 3 dagar i rad! så helgens ledighet kommer sitta finfint.


Shopping måndag..

Idag är det dagen jag väntat på ett tag, det är måndag, jag är ledig, pengarna sitter fint på kontot, vår tv kommer hem och jag ska på shoppingrunda med veronika.

Ska strax börja göra mig iordning och hämta cykeln hos mamma&pappa och möta upp veronika på people där hon är & slingar håret. Jag ska passa på att beställa tid jag med, för nu ska detbli kort kort.

Mina drömmar gör mig förvirrad. Varför drömmer jag så verkligt?..

Jag fick just höra..

Mamma ringde nu och berättade att Göta (nicos uppfödare) hade ringt! Precis när jag köpte honom så hade Göta låtit Nico leka av sig lite vilket resulterade i små söta valpar. Det hon nu ringde och berättade var att 2 st av valparna har vunnit 1a pris i en utställning.

Och inom en snar framtid kommer det kanske en hona från göta hit till gävle & då ska jag passa på att avla på henne. Jag vill ju se hur lill-valparna blir. :)


jag ska bli..

Att få träffa & umgås med mina gamla godingar gav mig ett strålande humör att vakna upp på idag. Att få prata av sig om allt som tynger ner ens axlar till 2 av mina bästa vänner var något jag behövde. Jag ska bli bättre på att höra av mig till er, för är det något jag vill så är det att ha er kvar.

Vi hojjade till affären och plockade på oss en stor godis påse som vi gottade ner oss i hela kvällen, blev lite småprat om kräftskivan men dock inget som bestämdes. Jag slog igen min små blå vid 01.30 när mina 2 lays åkte hem till sitt.

Dagen på jobbet har varit seeg. Väl här hemma är det fullfart med tvätt. Har nyss tryckt i mig max och ska snart ta en liten siesta. Sen ska jag faktiskt ut och röra på fläsket.

Girls night..

Ikväll är det brudarnas kväll! Som det gamla goá tiderna men utan alkoholintag.
Vi ska myspysa hemma hos mig och planera vår sena kräftskiva som äger rum i emelies stuga nästa helg.

Har varit förbi mammsen & pappsen på mat efter jobbet, alltid lika gott.
Idag har jag köpt träskor, deni :)

Veronikaa, jag är såld på Infinity..
 Haha!

Efter maten..

Efter ett stort lass av lövbiff, potatissallad, wok & ett antal glas cocacola sitter vi nu nermysta i soffan. Ljusen är tända & nu väntas bara filmen in på tv, hannibal. Efter att maten smällt ner i magen ska det göras glass i stora lass som jag så fint ska pynta med smälta hallon!.. muums.

Idag känns det verkligen som fredag, älskade sköna fredag.


Här är mina fina pjucks förresten!


Kan det vara möjligt?..

Var nyss ute och på en promenad med nico. Gick runt och kollade på alla lägenheter som finns runt om på brynäs. Jag kan aldrig komma till ro i en Lägenhet. Trodde först att det handlade om att det var för litet i våran 1:a och att det skulle bli bättre där vi bor nu. Men det kryper i mig. Allt känns litet fast det i själva verket inte alls är det. Lägenhet är en mellanlandning för mig & jag kan slå vad om att inom 1 år (om ens det) har vi flyttat härifrån.. Antagligen till en större lägenhet i hopp om att det ska kännas bättre där. (vilket jag vet att det inte kommer göra.)

Att vara uppvuxen i en villa har satt sina spår. När jag kommer innanför dörren hos Mamma&pappa blir jag lugn. Det är i en villa jag trivs & ska bo i..


Inte ens den finaste lägenheten i stan kan få mig att vilja byta bort det mot friheten man känner i ett hus!.. 

Ny dag, nya möjligheter..

Vaknade till efter ett sms nu på morgonen och bestämde mig för att gå upp istället för att somna om. Hade tänkt städa undan lite i köket & även i sovrummet så man slipper det ikväll när jobbet slutat.

För idag är det fredag & det ska mysas i mängder. Det blir god mat, godis & en bra film. Ska jobba hela helgen så har bestämt mig för att ta det lungt. Kan inte komma på senaste gången jag tog det lungt en hel helg. Det ska bli skönt!


Hoppas ni inte missat att det är 49 kr på tygskor på Din sko nu..
och idag har mina kära skor kommit  också:)

Det går framåt..

För var dag som går känns det som att man kommer mer & mer in i vuxenlivet. (på gott&ont). Igår tog vi oss i kragen och fixade oss ett gemensamt icakort för att båda ska ha tillgång till scannern som förövrigt måste vara den bästa uppfinningen någonsin!.. Finns inget snabbare sätt än att handla. I love it!

Har du inte provat på det än så gör det. Ni vinner både tid & slipper det dåliga humöret som oftast brukar uppstå när man måste stå i kö mer än 15 minuter.

Nu blir det fortsättning av "10 orsaker att hata dig".

Livets gåta..?

Ska snart iväg på möte med jobbet. Ingen aning om vad det ska pratas om med antar att det visar sig ganska snabbt.

Dagen har spenderats med "grannen" Veronika. Vi har fixat en liten överraskning som ni alla kommer kunna ta del av inom en snar framtid, hoho.

Snacket idag har gått ut på " hur hade det varit om". Vi har drömt oss bort till andra platser och tider funderat på hur det skulle varit om jag hade tagit en annan väg, hur veronikas liv kommer se ut de närmaste månaderna och hur vi ska hinna med allt innan man bli gammal & grå.

Antar att det är livets gåta.. Jag tänker leva i nuet & försöka göra det bästa för stunden & se till att jag inte ångrar allt för mycket när jag kommer upp i de gamla dagarna.

För övrigt har nico nästintill bytt namn till nisse..



finns det någonting..

Jag hatar sport. sport sport sport hela dagarna lång... Om det inte är tv-spelet, läsa sport på datorn så är det den där jävla os på tv eller fotboll. Inte nog med att allt det tar tid ska hockeyn sättas igång nu också...

Jag måste också hitta en sport som jag ska bli "kär" i.

JAG LÄNGTAR TILLS TV:N KOMMER TILL VÅRT SOVRUM.
HALLELULJA!


vart tog det vägen?..

Jag har alltid haft koll på vad jag lagt saker & ting, alltid vetat vart allt är. Haft ett bra minne helt enkelt.
Men på senare dar har det försvunnit helt? jag glömmer mobilen, jag lägger bort konokortet, nyklarna försvinner..
Jag vet inte vart jag är längre. Får skylla på åldern, höhö.

Imorgon är jag ledig & det ska njutas på bästa möjliga sätt, sova ut, äta gott & bara ta det lungt.
Har slagit vad med john också. 1000 kr till mig om jag klarar av att promenera 3 grr i veckan i ett par månader.
Start den 1 sep.

Jag måste börja röra på mig!

Varför be om hjälp?..

Det är en sak jag undrat över väldigt länge sen jag började jobba med skor.. Varför ber man om hjälp när man endå inte lyssnar på svaret?..

Om jag frågar om hjälp i en butik antar jag att svaret jag får är korrekt. Eller har jag fel?

Frågorna handlar naturligvis om barnskor och hur mycket man ska lägga på så att det blir behagligt för stackars barnet att ha på sig. På skor säger vi att det ska vara 1 - 1,5 cm över fotens längd men icke..

Idag var det en mamma som köpte sonen ett par skor som var 2.5 cm över... Anledningen till det berodde på att hon ville ha skorna till nästa år. För det första kan man inte vara snål när det gäller barnskor, för det andra kommer lillkillen aldrig kunna ha dom skorna om ett år och för det tredje kommer ungen få skavsår så det skriker om det när han börjar använda skora.. 

Tänk själv om man skulle ha ett par sko som är 2.5 cm för stora. Tjena båtarrr!

Det satt hårt..

I morse när jag skulle kliva upp kl. 8 för att skjutsa john ångrar jag att jag klev upp 12 igår och mins lika sent lärdagen & söndagen. Stupade i säng det första jag gjorde när jag kom hem & nu har jag precis klivigt upp igen. Jag är inte människa & hinner inte bli det innan jobbet heller..

I det här tillståndet skulle jag behöva gå ut & gå 1 timme, ducsha & äta en rejäl frukost. Då, kanske skulle jag bli piggare.
Nu får jag nörja mig med datorn & ihop skrap av den lilla frukosten vi har..

Idag jobbar jag helddag, vilket innbär att jag är hemma kl. 19.30... Vägen dit känns fruktansvärd låång..

Jag tycker det är mysigt..

Visst finns det dagar då man skule slippa regn. Men överlag tycker jag att det är rätt så mysigt med regn. Man får tid på sig att umgås inne, pyssla med sånt man inte hinner om det är finväder, det finns alltid gummistövlar och regnjacka och sätta på sig om man ska gå ut. (som faktikst är väldigt fina nu)..

Idag tog jag en lång & behövlig sovmorgon (kanske inte behövlig men endå) vaknade precis för 10 minuter sedan. Ska snart hoppa i gummistövlarna, sätta på nico regnjackan & ta en promenix med honom. Sen ska jag in och äta upp all de goda rester ifrån tacosen som blev över igår.

Sen kallar jobbet. Nog för att jag brukar tycka det är segt att börja jobba 3. Men idag hade det inte kunnat kännas bättre!
Ska kanske kila förbi mamma&pappa och ta hem mina kemror så att jag kan bjuda på andra bilder än mig själv hela tiden :)

jag har alltid rätt..

I förr går ville john låna min klocka..

S - Ta av dig min klocka..
J - Nej, nu vill jag ha den..
S - du kommer att ha sönder den..
J - men lägg av, jag ska ju bara ha den på handleden..
S - ta av dig den, jag ska ha den..

sen gav jag upp då vi båda skulle åka & jobba..

.. Igår eftermiddag satt jag på mig klockan och kastade ett extra öga på hur den mådde då jag vet att john alltid brukar lyckas med det mesta.. OCH mycket riktigt, den där lilla pluppen som sitter på höger sida om klockan som man ändrar tiden på är borta och inte nog med det så har klockan lyckats gå en timme före också!

visst blev jag lite smått grinig att klockan inte riktigt är som förr men det känns skönt på ett sätt att visa att jag alltid har rätt, hah!


( så första lediga dag för john får han snällt traska in till klockaffären och fixa klockan min en ny plupp.)

När rastlösheten kommer krypandes..

Idag har det varit en riktigt bakissöndag. Det ända som skiljer bakissöndagarna åt är att vi inte drack igår, alltså en rätt så stor grej. Antar att kroppen är inställd på att söndagar är trötta dagar.

Soffan har varit min bästa vän under hela dagen. John hade orken att ta sig från lägenheten och umgås med sina vänner. Jag stannade hemma pga. urinvägsinfektionen.. Känns bättre nu.

Rastlösheten kom bara närmare och närmare för ett tag sedan. Jag låg upp&ned vänd i soffan, jag pillade, nöp & bet på john innan jag kom på idén att gå ner och städa vårat förråd (som ser ut som en bortglömd soptipp). Sagt och gjort, nu har vi ett finare förråd och alla skor står uppradade på hyllor så att jag lätt kan hitta. :)

Nu kan jag med gott samvete kura ner mig i soffan & kolla på filmen som ligger och väntar på oss. Till filmen ska jag nog rota fram lite vanlijglass & smälta hallon till.

som sagt, en riktigt bakissöndag.





En fullerull fia.

tacos..

Finns det något som alltid funkar så är det tacos. Det funkar som bakismat, helgmat & mat mitt i veckan. Jag får aldrig nog och på senaste 2 veckor har jag ätit tacos 5 grr.

Ska röra på mig nu och börja tina upp köttfärsen för nu snart blir det tacos!
yuuum.

Ingen reklam tack..

Jag får fnatt på all reklam som dimper ner i brevlådan varje dag.. Högen i hallen blir bara större & större och tillslut orkar man inte ens bry sig eftersom det blir samma stora hög dagen efter. Så nu har jag insett att reklam inte är bra.. Imorgon får jag fixa till en ingen reklam skylt så det blir ett slut på den stora högen i hallen.

Imorse när jag vaknade var jag på ett städa-handla mat-fixa i lägenheten-humör tills jag kände den där känslan... Urinvägsinfektion!!.. Nu kommer jag bli sittandes i soffan hela dagen, för att sitta är det enda som hjälper mot smärtan!

Helgen har gått fort förbi.. I fredags var jag på Larssa med Stina&Madde. Efter larssa gick jag & stina hem hit och pimplade vin med john&perra. Vid 12 gled vi in på stan & suncity. Träffade på efterlängtande carro som alltid gör mig på bra humör.

Igår var det kramkalas för hela slanten. Mamma&Pappa kom hem från Grekland. Nu är allt som vanligt när dom är hemma. Även fast jag bor själv så är jag så inihelvete beronde av dom & deras hjälp.

Kvällen avslutades med fika på george & filmkväll!

Imorgon börjar allvaret, igen.


just ja!


 

Regnjackan som jag beställde till nico förra veckan har kommit & den passade som fisken i vattnet :)


En heldag..

Dagen har varit fullspäckad fram tills för några timmar sedan. Men det gillar vi!
Stina har blivit märkt för livet dock blev det ingen för mig.. Jag väntar tills om två veckor då min beslutångest om hur jag ska göra den har tagit över för en stund. Nu kan man även boka "tattueringsbortagning" ( bleker bort den) här i stan.. Det skulle jag behöva göra!..

Efter tattueringen begav vi oss till stan där det handlades för en hel stad (åja kanske inte så mycket). Med mig hem fick jag jeans, ny svart skinnjacka, 2 koftor, 2 t-shirtar 1 linne & 1 väska. Hade nog kunnat handlat mer än så om det inte var för att bilen gick ut.

Slut som människor deckade både jag&stina i sängen medans john var tvungan att åka i väg till jobbet.
Nu har det ätits mat i mängder & mer än så blir det inte på den här dagen.. Datorn, tv & promenad med hundarna är väl det ända som kommer göra oss sysselsatta ikväll!

Tjingeling!

Ny dag, nya möjligheter..

Dagen har bestått av work, work. Har gjort om hela herravdelningen och det känns i både armar & ben.
Imorgon är jag ledig & då ska jag följa med Stina när hon använder min present ( presentkort hos tatuerare).
Svag som jag är för tattueringar kommer jag också vilja göra så jag ska faktiskt ta med mig mitt papper med min väntande tatuering på & ooom det finns tid ska jag också :)

Efter det blir det stan. Jag ska bara köpa det jag behöver & inpulsköp kommer inte inträffa..
Det som skulle behövas mer än allt annat är väl ett regnställ & gummistövlar..

Förresten blev min lördag jäkligt bra!.. Bilder kommer.

jag hatar..

REGN... Jävla piss väder!!

American crime..

Filmer som är verklighetsbaserade har alltid tillatat mig, likaså böcker.  När det gäller filmer brukar jag oftast inte bli berörd. Jag har svårt att gråta till sorgliga filmer, jag har svårt att bli arg på hemska filmer, jag har svårt att bli rädd när det är skräckfilmer..

Jag har läst "pojken som kallades det". De böckerna berörde mig så otroligt mycket. Jag blir arg & får en vilja till att försöka hjälpa alla utsatt barn ute i världen..

Jag nämde igår att jag köpt en film, American Crime. Det är den jobigaste filmen jag någonsin har sett. Den är i klass med "Pojken som kallades det". Jag grät, jag mådde illa & jag kände ett så stort hat för människor som kan behandla barn på det här viset.. Jag blev berord ända in i mitt hjärta.

När jag brukar se filmer är det "här&nu", ingen tanke före ingen tanke efter.. Inatt när jag skulle gå & sova lång jag länge vaken och tänkte på vad jag sett..

Om American Crime:

Sommaren 1965 lämnade ett par cirkusarbetande föräldrar sina två unga döttrar i god tro hos den ensamstående hemmafrun Gertrude Baniszewski i Indianapolis som lovat att ta god hand om dem under sommaren för 20 dollar i veckan. De hade aldrig i sin vildaste fantasi kunnat föreställa sig vilka vidrigt ondskefulla dåd som skulle drabba deras döttrar i familjens källare när dörren stängts bakom dem. Baserad på en sann historia. (Huvudpersonen i filmen är Ellen page, juno)




Och regnet det bara öser ner..

Det finns inte en grej i lägeheten som inte är städat & inte ligger på sin plats. Gardinerna fixade jag & mamma och blommorna blev skitbra! Det är roligt att fixa till det där pyttesmå detaljerna som i stort sett gör heela intrycket i lägenheten.. Fett bra som jag själv så fint skulle sagt.

Regnet öser ner och jag känner inte tillräckligt sug på en langos så att jag skulle kunna ta mig ner i regnet. Sååå det bli något annat gott & bekvämare. En vild gissning, max?..

Sen ska vi hem till mor&far kasta oss på soffan & titta på en förhoppningsvis bra film som jag i egen person har köpt idag! Ska även vinka dom hejdå inför resan till Grekland..

Jag är inte avundsjuk, jag vill vara här i regnet, jag tycker om att bli blöt när jag går ut..
Eller inte.....


Det är härligt..

Har nyss kommit hem från Plantagen. Har varit där och handlat svarta krukor till sovrummet, vita krukor till köket samt blommor! .. Så nu ska jag fixa & trixa så att det blir fint!

Finns det något skönare än det här?.. Här går jag runt osminkad har en knut mitt på huvudet & med en mjukisoverall som är skönare än själva sängen. Jag får pyssla med vad jag vill hur jag vill & det bästa av allt är att jag slipper titta på klcokan & känna mig stressad..  ( jag skulle passa perfekt som hemmafru).

Nu har jag satt på The voice och ska bege mig in i köket för att börja med blommorna senare kommer mamma förbi och ska hjälpa mig med att sy upp gardinerna i alla rummen.

Vad vore jag utan mina föräldrar?
Förmodligen inte född. hah.

Big girls don´t cry..

Har nyss pussat john hejdå & krypit ner i soffan med datorn, filten & nico.. Idag är det min dag. Ikväll var det tänkt att det skulle vara utgång & full rulle. Men eftersom jag fortfarande inte känner mig på topp brukar oftas alkoholen ge motsatt effekt så jag skippar utgången. Det blir pyssel här hemma nu på dagen istället sen när john kommer hem kilar vi ner på stan för att köpa oss en varsin langos & efter det beger vi oss hem till Mamma&Pappa.

Jag är i ett stort behov av varmare kläder...


Det är dåligt ..

Det är dåligt med fantasi från mitt håll.. Kan bero på att det mesta känns som havsbotten i mitt liv just nu, idag, kanske imorgon.. Den som lever få se & jag vill gärna leva om det blir på bättringsvägen annars kan jag lika gärna gräva mig en grop & krypa ner nu..

Igår var vi som sagt på Ikea där det handlades rejält.. Sänggavel, madrass, 2 byråer, hylla till badrummet, skoställ & klädhängare..

Idag har det varit en jobbig dag.. Mesta dels för att jag inte själv vet varför jag inte kan vara glad.. Har mest gömt mig på lagret & pysslat med nödvändigheter där. När jag kom hem hämtade jag upp Stina & vi åke hem hit & lagade tacos. Fyllde även ut byrån med kläder, fixade på toaletten & städade undan i resten av lägenheten. 
 
Imorgon väntar jobbet, dammsugaren & moppen.
Ohoj vilket underbart liv..



Grattis..



Grattis på födelsedagen morfar, hoppas du har det bra uppe i det blå..


Idag får vi..

Idag är både jag & john ledig.. John hade sin lediga dag & jag tog för ovanlighetensskull ledigt! Händer nästan aldig att jag tar ledig bara sådär endå. Eftersom jag&john oftast jobbar om varandra kändes den här dagen behövlig då vi aldrig hinner med andra saker än städa, tvätta, de vanliga helt enkelt..

Så idag på vår lediga dag ska vi ut till ikea. Vi ska handla säng, byrå, småsaker till toan & en matta! ( antar att andra småsaker följer med också). Nu lär jag fixa till mig innan vi åker!

Vad gör ni en regnig dag som denna?



Angående detta väder så kilckade jag hem en regnjacka till lillen min igår. Jag brukar inte klä min hund eftersom att jag anser att de inte ska vara några barbiedockor som man klär på & av.. Men med detta väder som jag antar kommer hålla i sig mesta delen av hösten måste nico ha något på sig när vi går ut. Annars fryser han ihjäl, bokstavligen!..


illa..



M
ed en mensvärk & rejälbakfylla försöker jag överleva denna dag...

Fortfarande fint..

Fortfarande fint väder.. Bara för att jag jobbar!
Min lediga helg nu i helgen och självklart ska det bli fult väder & jag tänker inte ens hoppas på at se en jävla solgnutta då jag vet att det inte kommer att ske. Har tagit ledig på måndag också för att hinna med sovrummet, antar att det är då solen kommer att visa sig igen? ..

.. När jag har en ledig dag som jag måste tillbringa inne på Ikea.
Jag sätter en hunk på det.

Idag är det iaf fredag och det är med en härlig känsla jag går till jobbet. Jag jobbar bara mellan 10-17. Sen ska ska vi gotta på Tacos idag ( vem blir inte glad då?). Vi tog tag i tvättningen igår så nu har jag äntligen kläder att sätta på mig igen. Seen ska jag & madde göra ett litet försök med att ljusa upp hennes hår, önska oss lycka till! :)

Imorgon är det Stinas dag. Äntligen fyller hon 18 år! Släkten på dagen & fest på kvällen.
Har köpte en jätte bra present. Så jag hoppas hon blir lika glad för den som jag skulle blivigt :)

Nu blir det frokust!


RSS 2.0