Vart tog snön vägen?

Igår var det Sthlm hela dagen med mina babes på kvällen var det julbord med mina workbabes.
Idag är det Fredak, jobb & idol.


Snön är borta & jag blir blöt om fötterna, trevlig helg!

Ouh ouh..








Jag är TAGGAD, ge mig vin, gör mig berusad och ta mig till ett dansgolv, nu..

Vila i frid..



Mina tankar går till dig & din familj.
Vila i frid.

Nu är julen påväg..

Äntligen har jag fått lite julfeeling i kroppen och julklapparna är i full gång med att köpas. Med tanke på att lönen kom idag kom jag på den bra idén att försöka köpa alla klapparna idag, så att jag vet hur mycket pengar jag har att spendera på mig själv sen. Min idé gick inte riktigt som jag tänkt mig, men en god bit på väg är jag åtminstonde. Hittade även söta julkulor som jag pyntat vardagsrumms-fönstret med.


Julkul.




Helgen som varit..

Gym, promenad, middag, dansuppvisning, ikea, valbo köpcentrum, ensam mamma söker, walander & tjejmys.


Häärliga Lördag..

Solen skiner och jag är på topp humör, kan vara för att jag är leeedig! Ska snart bege mig till gymmet för att bränna lite fett sen väntas en lång och härlig promenad ut på udden med hundarna. Ikväll ska vi hem till Johns mamma där även min mamma&pappa är.Vi ska äta god mat & bara umgås, sen ska jag ta mig i kragen och försöka ladda hem saw 5.

Nu, frukost!

Jag vill vara..

Om jag fick så skulle jag vrida tillbaka tiden då jag gick i Högstadiet, vrida tillbaka tiden i en vecka ungefär och leva livet, För det var precis det man gjorde då, levde. När jag satt på bussen i veckan så kom den där känslan som om jag var på väg till skolan, och jag drömde mig tillbaka till 7, 8 & 9:an. Jag verkligen älskade den tiden & allt som tillkom.. Jag om någon har dåligt minne när det gäller att tänka tillbaka och komma ihåg, men vissa dagar under den tiden är som fastbrända i huvudet på mig och när jag tänker tillbaka på känslan jag hade då så kan jag inte mer än små le, små le och känna mig glad för vad jag har fått uppleva, vad jag fått varit med om.

Det var dom där små små sakerna som knappt existerade som kom att bli så mycket nu när man tänker tillbaka.. Allt som var så nytt och spännande & riktigt, riktigt roligt..♥

varning för negativt tänkande..

Inget jack-köp blev det idag. Bara för att jackan envisades med att vara liten i storleken.. FAN! Nu kommer jag gå och huttra sönder hela vintern lång och vinter har likom inte ens börjat på riktigt!.. Lönebeskedet kom idag också och om jag inte redan var på dåligt humör så blev jag det garanterat när jag såg vad som skulle komma in på kontot, eeeko.

Från en sak till den andra så vill jag byta tapet inne i vardagrummet och göra om "lite". Tror dock inte att jag vågar öppna munnen om det till John. Mycket strår han ut med men att jag aldrig är nöjd börjar nog gå honom på nerverna nu har jag en liten känsla av..


För att det inte ska vara..

Det är snö ute & för första gången på några år blir jag glad av att se snö, allt annat än regn & rusk är välkommet. Snö på backen innebär vinterjacka. Vinterjacka innebär värme.. I skrivande stund äger jag en rutten svart vinterjacka från Staduim som jag inte bytt ut på evigheter då det alltid hittas så mycket roligare att köpa..

Antar att det har med åldern att göra, att man prioriterar annat & mer bekvämare. Lyssnar man till min lill-sis så har jag blivit gammal & tråkig, För att man vill vara varm om fötter & kropp. Men så är hon liten också, eller iaf mindre.

Så dagens projekt blir att hitta mig en varm och skön vinterjacka! Go go.


Att jag är..

En gång när jag var yngre tog Mamma mig till hälsocentralen för att kolla upp varför jag hade så många blåmärken överallt. Vi satt i väntrummet ett bra tag tills vi kom in, väl där inne skakade jag hand med doktorn medans han & Mamma satt sig ner.. Sist att sätta mig var jag men problemet var att jag missade stolen med hästlängder och åkte med ett dunk ner i golvet. Hej, jag heter Sofia och går till en läkare för att kolla varför jag har många blåmärken & missar stolen (?)..

Doktorn tog beslutet att jag inte hade något fel mer än att jag var lite väl klumpig..

En mycket svidande historia..

Det började som vanligt, jag gick in på toa tvättade av ansiktet granskade mig själv i spegeln öppnade spegeln och tog fram deon (som för övrigt smutsar ner alla mina kläder så att dom bli vita och lär tvättas.), Dove. Upp med armarna och på med deo.. Känner att det börjar klia i ena ögat så snabbt dit med ett finger för att klia tillbaka.. det är DÅ det händer, jag hade på något konstigt sätt fått deo under nageln som fördes över till ögat & AJ!!..


Tappert försök för att få det att sluta svida kastade jag ner huvudet i kallt rinnande vatten och på med ögondroppar.. Resultatet blev en RÖTT uppsvällt svidande öga. Nu är jag redo att möta kunderna, med ett öga.. YAY, toppen start på dagen.

snyggt

Jag har gått i ide, precis som bloggen.


Istället ger jag er något SNYGGT att kolla på, tills jag återkommer!



En titt in..













Har man tråkigt så kan man alltid sysselsätta sig med något..


phu..

Nu har john precis åkt iväg till jobbet och jag har kurat ner mig i sängen med datorn. Ställde klockan på 10 för att tvätta den svarta & vita klädseln till soffan så nu ser det ut som ett bombnerslag i vardagsrummet av all tvätt som är upphängt lita här&var för att torka. (eftersom tvätt-tiden gick ut).


Hade tänkt storstäda hela lägenheten idag men med tanke på hur vardagsrummet ser ut blir det nog bara köket&sovrummet.

..men först ligga och mysa i sängen, har ju som sagt heela dagen på mig

Lite kan bli mycket..

Igår tog jag mig ut till Ikea med mina darlings madde&emelie. Finns det något roligare än att gå och shoppa till lägenheten?.. Det slår ett köpcentrum med kläder i hästlängder. Skulle till ikea för att köpa en hatthylla men som många vet kommer man oftas hem med mer.. Plockade på mig hatthyllan, en mega stor matta & nya handtag till garderoberna.
3 matlådor också om jag ska räkna med allt, plus 2 korv & en kladdis.. ha!

Idag fick jag dit alla handtag & oj vilken skillnad det blir bara av att göra något så litet. I skrivande stund känns det som om jag är hög på något starkt & det stämmer säkert eftersom att jag har målat hatthyllan svart.. Svart är fint & jag får aldrig nog..


Booring har jag & johnpa kommer hem sent, så sent att jag säkert somnat vid det laget. MEN så är det och jag får ta & gilla läget. Gilla läget lär jag även göra imorgon när vi har tvätt-tid bara för att tvätta soff klädseln.. happy day, happy day.


hjälp!..

Vår soffa är så gott som såld och då måste ju givetvis vi köpa en ny.. Men som alltid har jag svårt att bestämma mig..
hjälp, vilken ska vi ta?..




kööp!

Köp våran svarta soffa..!

ingenting..

Ingenting som händer, ingenting att skriva.. på återseende när jag har med i skallen..

Jag säger en sak och gör en annan..

Jag har nu länge gått och varit sugen på att bli blond (är det i grund & botten) men som allt annat vill jag att det bara ska ske över en natt vilket det inte gör.. Så idag när vi var förbi ica passade jag på att kasta ner en hårfäg i korgen, brun. Så nu är jag snart tillbaka till mitt vanliga jag, mörkbrun.. Men jag trivs så jag ska inte klaga! :)


Vad gör ni i helgen, tell me? :)

Det närmar sig helg..

Idag är det fredag och jag går av på ledig helg, vilken lycka! Jobbar en skön tid idag och efter det blir det tjejmys på kvällningen. Imorgon bär det av till Sågmyra för at kolla in på Lager 157, brukar inte hitta så speciellt mycket där men det är alltid roligt atta ta sig en tripp iväg från gävle. Antar att vi slinker in i Falun också och kollar det lilla utbudet där :)  På lördags kvällen blir det mysmiddag & god dricka hos Andersson/stradberg och söndagen avslutas med Farsdag.


Så även denna helg ser ut att bli fullspäckad!
Trevlig helg på er.




Hallå alla gottegrisar.

Tänkte bara informera er att om man äter

1 påse chips måste man ha;
Intensiv sex i 6 h 24 min eller..
Promenera 2 h 14 min eller..
Dansa 1 h 56 min eller..
Sopa golv 1 h 32 min


1 burk coca cola måste man;
Intensiv sex i 3 h 1 min eller..
promenera 41 min eller..
Dansa 35 min eller..
Sopa golv 28 min

För att förbränna det man fått i sig.. Visst blir man sugen på att sopa golv nu?.. hihi

Jag är en djurvän..

Dagen börjades i tårar.


För er som inte känner mig ska jag berätta hur det ligger till. Sen jag var liten har jag alltid vuxit upp med en hund vid min sida det började med Maja som var en liten Yorkshireterrier och därefter Teddy som är en soft wheaten terrier. Jag älskar hundar och trots att jag är allergisk kunde det inte stoppa mig för att köpa mig en egen liten hund när jag flyttade hemmifrån, nico som även han är en Yorkshireterrier.


Djurvän som jag är bestämde jag mig för att leta fram en hund som hade farit illa och behövde komma till ett bra hem, alltså inte köpa den "där gulliga hundvalpen". Jag tror att jag satt i 2 dagar och kollade runt på olika omplaceringssidor för hundar utan resultat. Det jag hade bestämt mig för var att ha en liten hund då jag bor i en lägenhet och anser att om man köper en stor hund behöver man större utrymme, enkelt.


Tredje dagen gav mig lite bättre tur, en tisdag. Jag klickade mig in på en ompaceringssida och kom vidare till blocket där den fanns en annons om en "2 årig york vid namn nico som behövde ett lungt och stilla hem, helst utan barn". Jag ringde & skickade mejl och fick till svar att det var en före mig som hade sagt att hon ville ha nico och skulle komma och hämta honom imorgon. Inom loppet på en timme ringde det igen och det slutade med att jag skulle komma och kolla på honom på en söndag.


Det jag fick höra i telefonen var att Nico hade ett halvt öra, var väldigt smal & behövde lugn och ro. För att göra en lång historia kort så åkte jag, mamma & stina en bit utanför uppsala den där söndagen och sen dess har jag varit hundägare.


Visst stämmde det dom hade sagt, nico ägde bara 1½ öra, vägde 1,3 kg och var väldigt rädd av sig det vi också fick veta var att han bott på 2 stället tidigare bland annat en barndagis.
 

Än idag ser man tecken på att han inte behandlats bra tidigare. Han är livrädd för alla hundar förutom Teddy, han klarar inte av mycket folk, bli livrädd och kurar ihop sig om man går fort fram till honom fort (precis som om han tror att man ska slå honom) ligger och skakar under sängen om det blir för mycket ljud osv. Det gör ont i mig när jag föreställer mig hur han kan ha haft det i tidigare liv, jag känner mig hjälplös.


Nu till saken..

Nu har ni kanske förstått att jag är en djurvän och vill djur väl.. Idag när jag knäppte på tv:n var det Oprah på tv. Det handlade om hundar som far illa. (Hur mycket jag än försöker att inte titta på hemska program om djur så faller jag alltid dit). Det handlade om hundar i USA och hur människor behandlar dom på olika hundgårdar. Dom satt hundhonor i kaninburar och avlade fram valpar efter valpar, i ca 10 år fick dom sitta i burarna innan de avlivades och dom satt in nya honor. Hundarna visste inte hur man gick på gräs och dom hade halskedjor som vuxit fast i pälsen och huden. De hade tumörer och öppna blödande sår. På ett annat ställe avlivade dom upp till 40 friska hundar per dag för att de inte hade plast för dom..


Det är skrämmande hur man kan behandla djur för pengar.. Sånna här gånger vill jag bara köpa ett stort hus och ta hand om alla stackars hundar som far illa. Hjälpa dom komma på fötter igen och hitta bra hem. Jag vill kunna göra något!

Att kunna säga nej..

Skulle har börjat klockan 14 idag men tog åt mig att börja klockan 11 och det känns alltid lika jobbigt när man ligger där i sängen och väckarklockan ringer och man vet att man hade kunnat sova betydligt längre om man bara sagt nej.. Jag förstår inte varför det jämt ska vara så svårt att säga nej..?


Jaja, nu är det som de är. Får tänka på att det blir mer pengar och det är ju aldrig fel.. Ikväll är det kalas och det innbär massor av goda saker på bordet som jag inte får röra.. Min första utmaning alltså..


Nu ska jag ut och gå i finvädret, tjingeling!






December månad..

Dagen har rullat på idag.. Var som sagt på stan med veronika & inhandlade presenter till farsgubben som fyller år imorgon. Det gick smidigare än jag trott att hitta en present så nu hoppas jag bara på att han tycker om den. Hade som mål att inte köpa md mig någonting till mig själv hem och jag lyckades nästan, köpte med mig en lång tröja & ett par örhängen.

Efter jobbet så har jag mätt, vägt & fixat.. Har satt upp ett mål som ska ge mig kraft till att orka. December månad ska jag se resultat, så jag får hoppas på att det funkar.

Hoppas ni haft en bra dag folket!..

Vad kan man köpa?..

Efter depp inlägget igår bestämde jag mig för att göra något åt det hela.. Så nu får jag hoppas det funkar.

Idag ska jag ner på stan med veronikan, har lovat mig själv att inte ta mig ner på stan den här månaden eftersom jag hade tänkt lägga undan så mycket som möjligt till mer viktiga saker som ska ske längre fram men när pappsen fyller år så måste man göra ett undantag.. Så ner på stan ska jag och hitta en present, vilket inte är det lättaste..?



Sen blir det jobb & efter det ska det hämtas måttband, våg & allt som behövs ..


Det är inte roligt längre..

Det är inte roligt att känna sig deppig pga av sig själv.. Känna sig deppig för att man inte klarar av att titta sig i en spegel och tvingas inse hur man igentligen ser ut. Klä sig i föör stora kläder för att slippa känna sig obekväm, att hata sig själv, från topp till tå..

Jag tror seriöst att jag håller på att bli sjuk. Jag är besatt av tanken över hur jag ser ut.. Jag skrattar åt det hela och flamsar bort det medans det innerst inne gör ont.. Vad ska till för att jag ska bli nöjd...


Kanske världens finaste..!!



Myshelg..

Hela helgen har varit en enda stor mysfaktor.. I fredags var vi iväg till johns mormor och firade hennes hela 64 år i livet.. Igår var hela familjen upp till kyrkogården och hälsade på morfar sen blev det middag hemma hos mamma&pappa, poker och stjärnor på is..

Det bästa av allt är att jag till&med hunnit njuta.. Jag har inte kännt mig stressad över någonting alls. Idag är det söndag vilket innebär att jag går mot min ledida helg. Det känns skönt!

RSS 2.0